Hjelpearbeid

Arbeidet med gatebarna i Eldoret

Wells Of Life

Arbeidet med gatebarna startet i 2015 da jeg fikk spørsmål av Jarl Valebjørg om jeg ville bli med på misjons tur til Eldoret i Kenya. Jeg har tidligere vært med på noen fantastiske misjonsturer til Zanzibar i Tanzania, så da spørsmålet kom var det ikke vanskelig å svare ja. Da vi kom fram hadde jeg ikke så mange tanker om hvordan denne turen skulle bli, vi besøkte noen av Wells Of Life sine menigheter og der ble vi tatt godt imot. Virkelig en fantastisk menighet. Jeg er takknemlig til Gud for at jeg fikk bli kjent med disse menneskene som har blitt venner for livet og har et hjerte for andre mennesker.

Starten:
Det var en dag da vi skulle til hovedmenigheten i sentrum at vi kom kjørende forbi en plass der gatebarna oppholder seg, og det var et syn en ikke glemmer så lett. Det var noe som skjedde da jeg så disse barna, det første jeg tenkte på var: Hva kan vi gjøre? Der i bilen spurte jeg Elijah som er pastor i Wells Of Life om det var mulig å gjøre noe for disse. Gi de mat, eller om det var andre behov vi kunne hjelpe med. Da kom det fort frem at dette var noe Wells Of Life også ønsket å kunne gjøre noe med, det var noe som allerede lå i deres hjerter. 
Dette ble starten på arbeidet. Vi begynte med mat utdeling en gang i uken og i dag noen år etter så har Wells Of Life med støtte fra Troens Liv kjøpt en tomt med tanke på å bygge et rehabiliteringssenter for gatebarna, mange sliter med rus så dette gir barna en mulighet til å begynne på skole eller få praktisk opplæring i et yrke.

Behuram Hope
I tillegg til samarbeidet med Wells Of Life har vi samarbeidet med en organisasjon som heter Behuram Hope, Dette er fantastiske mennesker som ønsker å hjelpe gatebarna. Behuram Hope kjører et fullt program for barna 7 dager i uken, et program som inneholder rådgiving, fotball og volleyball. Hver søndag er det undervisning i Guds ord for en egen gruppe unge mødre så de kan lære seg hvordan best å ta vare på seg selv og barna sine. De jobber også tett med familiene til gatebarna for å finne ut om det er noen mulighet for at barna kan komme hjem igjen til mor og far eller annen familie. Ofte ønsker ikke familien å ha noe med gatebarna å gjøre, og da er det godt for barna å ha Behuram Hope og Wells Of Life som kan hjelpe til.

Jans Academy
På veien til et eget rehabiliterings senter i Eldoret så har det også åpnet seg annen mulighet, hovedmålet med dette arbeidet er jo å få barna bort fra gaten, og vi er så heldig å få samarbeidet med Jans Academy. Det er i dag 58 stk. barn i fra gatene i Eldoret som er på Jans Academy. Dette er mulig fordi noen har sagt seg villig til å være fadder for barna (se bilder fra skolen under).
Det er et stort behov for faddere. Så hvis du kan du tenke deg å høre mer om dette så ta gjerne kontakt.

Mvh
Morten og Sarah.