Misjon & Hjelpearbeid

Misjon

Vi ønsker å bringe ut evangeliet om Jesus Kristus.
Troens liv har i alle år hatt et utstrakt stort misjonsarbeid, og det har blitt en del av pulsen i menigheten. Noe av visjonen vår er å «Være et fornyelses og vekkelsessenter for Norge, Europa og land i andre verdensdeler». Her spiller misjon en viktig rolle.

“Noe vi har opplevd, er jo det at i dette her sånn, så har vi nådd mye lengre ut enn det som vi i utgangspunktet trodde vi skulle gjøre” – Jarl Valebjørg.

Vårt misjonsarbeid er tre-delt. Det går ut på evangelisering både her hjemme og i utlandet, Hjelpearbeid, og å støtte en rekke andre misjonstjenester. Vi tror at evangelisering og hjelpearbeid går hånd i hånd. Dette har satt preg på hvordan vi driver misjonsarbeid.

Kenya
Vi er for øyeblikket ganske aktive i Kenya. Her er det et veldig stort arbeid som har vokst fram.

I 2013 dro vi for første gang på misjonstur til Kenya. Vi ble i utgangspunktet invitert av Elijah Matelong og menigheten Wells Of Life Church i Eldoret. Dette er en menighet vi samarbeider med i dag, og som vi støtter økonomisk. På denne første turen ble vi også invitert til Nandi County. Vi var i Kaptumo, i Chepkong’ony, hvor vi opplevde å se at mellom 500 – 1000 mennesker ble frelst.

Det var en sånn åpenhet for evangeliet at det var helt voldsomt” – Jarl Valebjørg.

Gjennom samarbeid med våre partnere i Kenya har vi hatt flere lignende opplevelser, der vi har sett at mange mennesker blir frelst.

På en av mange turer til Kenya, fikk vi også kontakt med Moses Ilunga. En herlig pastor som vi fikk gleden av å være med å innvie som Biskop for menigheten, Elshadai Harvest Ministries International. Vi har i dag et samarbeid med Moses Ilunga, og støtter han i det arbeidet han gjør i Nairobi, Kitale, Kisumu og Mombasa.

Noe av det største vi er med på i Kenya er arbeidet med gatebarn i Eldoret. Dette arbeidet ble startet av Morten Gregersen i 2015, I samarbeid med Wells Of Life Church. Vi begynte i førsteomgang med matutdeling til gatebarna en gang i uken. Dette arbeidet har nå blitt enda større og fortsetter å vokse. I dag samarbeider vi også med en organisasjon som heter Behuram Hope, som har et fullt program for barna 7 dager i uken. Se gjerne (linken) for å lese mer om arbeidet med gatebarna.

Filippinene
Vårt misjonsarbeid på Filippinene er i samarbeid med Harvest Asia. Harvest Asia er en misjonsorganisasjon som ble startet av Cato Andersen i Norge. Visjonen til Harvest Asia er å spre evangeliet om Jesus ut i hele Asia, gjennom det filippinske folket. Pastor Runar Wold er med i gruppen som leder det arbeidet fra Norge.

“Vårt mål er å samarbeide med det Filippinske folket og andre land i denne regionen, gjennom seminarer, hvor vi bringer fram evangeliet om Guds frigjørende nåde og kraft. For at innflytelsen skal bli størst mulig samler vi pastorer, og ulike menighetsledere, også jobber vi gjennom det” – pastor Runar Wold.

Organisasjonen har et veldig spennende arbeid, der vi bistår lokale menigheter, oppretter cellegrupper, har fengselsarbeid, og har utadrettet virksomhet gjennom lokale menigheter. Vi driver jevnlig med hjelpearbeid blant stammefolk i bysentre og i fengsler. Vi har også en bibelskole som heter Ephesus Bible School i byen Davao, som ligger sør på Mindanao. Menighets forplantning er det som står sentralt i Harvest Asia sin virksomhet. Derfor satser vi også veldig på bibelskoler. Vårt mål er at Filipperne selv skal være med å forløse vekkelse i Asia.

Vår base ligger i Davao. I dag jobber vi gjennom kontakt personene våre, Jeremiah og Gina. De arbeider som pastorer i Davao. Se (linken) for mer info om Harvest Asia.
I tillegg, støtter vi Henny Grønås og det arbeidet hun gjør på Filippinene. Blant annet er Søndagskolen på Troens Liv fadder for et barn som får støtte gjennom det arbeidet som Henny Grønås driver.

Romania
Vi har tidligere hatt mange misjonsreiser til Romania. Vi er ikke aktive i Romania for øyeblikket, men vi støtter Rune og Irene Sæter, og det arbeidet de står i gjennom Ungdom I Oppdrag. De gjør et stort og viktig arbeid, og det er en glede å få være med og heie på dem. (Bruke bilde fra team turen til Romania. Og bilde av turen med konfirmantene).

Skien
Her hjemme har vi fokus på å være et åndelig hjem for familier og enkeltpersoner, og å utruste mennesker til tjeneste for Herren. Utover det gir vi støtte til en rekke andre hjelpe, misjons og evangeliseringstjenester. Blant annet Grenland Kontakt Senter, som hjelper rusavhengige og hjemløse.

Noe vi er med på lokalt som hele menigheten kan engasjere seg i, er Gatekirken. I regi av Sion Gatesenter, er vi ut i Skien sentrum hver annen lørdag og evangeliserer. Her kan man melde seg på, og være med å velsigne våre medmennesker.

Vi støtter også:
Love and Hope: En ideell organisasjon som kjemper mot barnesexhandel.

Evangeliet For Alle: En Stiftelse som ble grunnlagt i Kristiansand i 1994 av Pernille og Jørn Strand. Et evangelistpar som brenner for å utbre Guds rike og nå ut til ufrelste mennesker med evangeliet. Dette gjør de ved blant annet å arrangere gatemøter med Himmelekspressen, teltmøte kampanjer, og igjennom faste ukentlige TV sendinger på Visjon Norge.

Hjelpearbeid

Arbeidet med gatebarna startet i 2015 da jeg fikk spørsmål av Jarl Valebjørg om jeg ville bli med på misjons tur til Kenya (Eldoret).
Jeg har vært på noen misjons turer i Tanzania(Zanzibar). Det har vært fantastiske turer dit, så da Jarl spurte om jeg kunne tenke meg å være med til Eldoret, var ikke det så vanskelig å svare ja.
Da vi kom dit, hadde jeg ikke så mange tanker på hvordan denne turen skulle bli. Vi besøkte noen av Wells Of Life sine menigheter og vi ble godt tatt imot. Jeg er takknemlig til Gud for at jeg fikk bli kjent med dem. De er venner for livet med et hjerte for andre mennesker.

Det var en dag da vi skulle til hoved menigheten i sentrum. Vi kom kjørende forbi en plass gatebarna oppholder seg, og det var et syn en ikke glemmer så lett. Det var noe som skjedde
da jeg så de, hvor det første jeg tenkte på er hva kan vi gjøre. Så imens vi satt i bilen spurte jeg Elijah (Hoved pastoren i Wells Of Life Church) om det er mulig å gjøre noe for barna. Gi de mat eller om det er andre behov vi kan hjelpe med. Det kom veldig fort frem at dette er noe de også ønsket å kunne gjøre. Det var noe som lå der i hjertene Deres. Så vi var veldig samstemt da jeg begynte å snakke om å hjelpe barna. Dette var noe Gud hadde lagt på våre hjerter. Det ble starten på arbeidet med gatebarna. Vi fikk mulighet til å starte med mat utdeling en gang i uken.

I dag, noen år etter, så har Wells Of Life med støtte fra Troens Liv, kjøpt en tomt med tanke på å bygge et rehabiliterings senter for gatebarna. Mange av barna sliter med rus. Så det at de får muligheten til å komme på rehabiliteringssenter og kunne begynne på skole eller få praktisk opplæring i et yrke er fantastisk.

I tillegg til å samarbeide med Wells Of Life har vi samarbeidet med en organisasjon som heter Behuram Hope. Fantastiske mennesker som ønsker å gjøre noe for gatebarna. De har fullt program for barna 7 dager i uken. Det inkluderer rådgiving, fotball, volleyball, møter hver søndag med undervisning i Guds ord, egen gruppe for unge mødre så de kan lære seg hvordan best å ta vare på seg og barna sine, også jobber de tett med familiene til gatebarna om det er noen mulighet for at de kan komme hjem igjen til mor og far eller tanter og onkler eller annen familie. Mange ganger vil ikke familien ha noe med gatebarna å gjøre, så da er det godt for barna å ha Behuram Hope og Wells Of Life som kan hjelpe de.

På veien til et eget rehabiliterings senter i Eldoret har vi en annen fantastisk mulighet. Hovedmålet med dette arbeidet er jo å få barna bort fra gaten, og vi er så heldig å få samarbeide med Jans Academy. Det er i dag 58 barn i fra gatene i Eldoret som er på Jans Academy. Dette er mulig på grunn av at noen har sagt seg villig til å være fadder for barna.
Det er et stort behov for faddere hvis det er noe du kunne tenke deg. Ønsker du å vite mer så er det bare å ta kontakt.

Mvh
Morten og Sarah Gregersen.